Előjegyzés, beiratkozás

 

Mire jó az előjegyzés?

Az előjegyzés kitöltése esetén azonnal felvesszük a kapcsolatot minden érdeklődővel. A szabad férőhelyek függvényében a lehető leghamarabb felvesszük gyermekét.

 

Az előjegyzés egyenlő a beiratkozással?

Nem. Ilyenkor a gyermek csak várólistánkra kerül fel, a beiratkozásra csak a szabad férőhelyek esetén, egy személyes megbeszélést követően kerülhet sor. Természetesen kizárólag abban az esetben, amennyiben a látogatás után tetszik a napközink.

 

Mikor érdemes jelentkezni?

Minél korábban, a kért felvétel időpontja előtt akár hat hónappal, hogy biztosan férőhelyet tudjunk nyújtani a kívánt időpontra.

 

Hány éves kortól vehető igénybe a napközi?

Szakképesítésünk, valamint hosszú évtizedes szakmai tapasztalatunk okán akár kevéssel egy éves kor alatt is várjuk a gyerekeket, akik egészen kis óvodás, azaz négyéves korig látogathatják intézményünket.

 

Mit tartalmaz a térítési díj?

Az alapdíj tartalmazza a napi akár tíz órás gondozást, nevelést, különböző gyermekprogramokat (az ünnepekhez kapcsolódóan, a helyszínen), napi fejlesztő foglalkozásokat, valamint a zenepedagógus díját. Tartalmazza a továbbá a tisztasági eszközöket (ágynemű, törölköző, zsebkendő, wc-papír, stb), a szülőknek csak a napi pelenkát, popsitörlőt és váltócipőt, váltóruhát kell biztosítani a gyermeknek. Az étkezés külön fizetendő.

 

A gyermeket is el kell vinni az első ismerkedésre?

Igen, szeretnénk őt megismerni, valamint az ő visszajelzési segíthetik a szülőt a későbbi választásban.

 

Hogy zajlik a beszoktatás?

A szülővel történő egyeztetés alapján a gyermek egyéni igényihez alkalmazkodva történik. A standard beszoktatási idő körülbelül egy hét, de ez természetesen egyénenként változhat, rugalmas.

 

Mit jelent az időszakos gyermekfelügyelet?

Amennyiben a szülő nem kívánja a napközi szolgáltatását a hét minden napján igénybe venni, lehetősége van kevesebb időtartamra is elhelyezni gyermekét intézményünkben. Ebben az esetben minimum 12 nap szükséges egy hónapban ahhoz, hogy a gyermek jól beilleszkedjen a közösségbe és a fejlesztő foglalkozásokon is érdemben részt tudjon venni, ilyenkor napidíj fizetendő. A gyermek érdekében ennél kevesebb időtartamra nem áll módunkban fogadni. Amennyiben kevesebb időtartamra szeretné gyermekét közösségbe adni, ajánljuk a Játszóházi szolgáltatásunkat.

 

Étkezés

 

Mit kell tudni az étkeztetésről?

Napi négyszeri étkezést biztosítunk a gyermekek számára, az életkori sajátosságokat figyelembe véve. A reggelit, tízórait, uzsonnát frissen készítjük. Az ebédet speciális, gyermekétkeztető cég szállítja. Az ebéd mindig kétfogásos, így gyermeke választani is tud. Az aktuális havi étlapot megtekintheti az Étlap menüpontban.

 

Egyéb kérdések

 

Mi van abban az esetben, ha gyermekem ételérzékeny/cukorbeteg vagy egyéb okból speciális étrendre szorul?

Természetesen tudjuk vállalni, ehhez előzetes megbeszélés szükséges.

 

Mi van abban az esetben, ha gyermekem rendszeres gyógyszeres kezelés alatt áll?

Biztosítjuk a rendszeres gyógyszerbevételt.

 

Mennyire lesz beteges a gyermekem a napközibe kerülést követően?

Közvetlenül a beszoktatás után, alatt előfordulhat orrfolyás, köhögés, amíg a gyermek megszokja az új baktériumflórát. A fertőző betegségek ma már nem jellemzőek, általában felső-légúti betegségekkel hiányozhat néhány napot.

 

Térítési díj fizetés

 

Mi az első befizetés menete? Van -e regisztrációs díj?

Nálunk nincsen regisztrációs díj, a beiratkozáskor az adminisztráció kitöltésével együtt az első havidíj fizetendő, amivel a szülő biztosítja a gyermeke férőhelyét. A felvételt követően ezt az összeget az első hónapban jóváírjuk.

 

Mikor kell kifizetnem a havidíjat?

Minden hónap 3-ig tárgyhavi térítési díj fizetendő.

 

Milyen fizetési módok közül választhatok?

Jelenleg csak készpénzt áll módunkban elfogadni.

 

Mi van abban az esetben, ha gyermekem beteg vagy tartósan hiányzik?

A hiányzások esetén az étkezési díjat tudjuk elengedni az alapdíj ebben az esetben is fizetendő. Tartós távollét (például nyaralás) esetén, amennyiben a szülő kéri a férőhely fenntartását, az alapdíj fizetendő. 

 

Van -e testvérkedvezmény?

Abban az esetben van, ha a gyermekek egy időben járnak a napköziben.